Kartta
Image default
Business / Business Services

Angst voor de tandarts? Dental Center Fitgebit helpt u

Angst voor de tandarts is vaak diepgeworteld bij mensen. Het is zelfs zo dat ongeveer 40% van alle volwassenen in Nederland bang is om de tandarts te bezoeken. Er is zelf een kleine groep van ongeveer 12% die men definiëren als zeer angstig. Wilt u met een gerust hard met naar de tandarts kunnen? Doe dit dan bij Dental Center Fitgebit. De specialisten van Dental Center Fitgebit maken namelijk gebruik van de meest moderne technieken en behandelmethoden die vaak minder pijnlijk zijn als de ouderwetse methoden. In dit artikel bespreken wij nog een aantal tips die u kunnen helpen met het overwinnen van uw angst voor de tandarts.

De kinderleeftijd

De angst bij kinderen in Nederland is een stuk minder groot als onder volwassenen. 15% van de kinderen is bang voor behandelingen van de tandarts. Slechts 6% van de kinderen zijn extreem angstig. Het is erg belangrijk om angstpreventie op latere leeftijd te voorkomen door in de kinderleeftijd al een tandarts te bezoeken. Neem uw kinderen dus zo vroeg mogelijk mee naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een kind minder kans heeft op angst voor de tandarts op latere leeftijd als het kind al vroeg kennis maakt met de tandarts. Op jonge leeftijd is het belangrijk om er als ouder bij te blijven als uw kind behandelt wordt. Doe als ouder ook geen valse beloften aan uw kind. Als u bijvoorbeeld zegt dat het absoluut geen pijn gaat doen kan het kind zich verraden voelen

Volwassenen

Besef vooral dat de techniek in de tandheelkunde de laatste tientallen jaren sterk verbeterd is. De spookverhalen die u nog uit uw jeugd kent zijn niet meer van toepassing op de moderne tandarts. Met de nieuwst behandelingsmethoden kan vrijwel elke behandeling volledig pijnloos worden uitgevoerd. Bespreek uw angst ook met de tandarts. De tandarts kan er dan rekening mee houden dat u zich niet op uw gemak voelt en de behandeling kort onderbreken als het u even teveel wordt. Heeft uw tandarts hier weinig begrip voor? Dan is het misschien verstandig om over te stappen naar een andere tandarts.

Related Posts

Een GSM reparatie door een erkend bedrijf: New Phone Repair

Repromat, al 40 jaar specialist

Goede bereikbaarheid met NuCall