Kartta

De verschillende soorten bevestigingen

Het is best wel bijzonder en het is daarom helemaal niet bijzonder om even stil te staan bij het feit dat alle producten die bestaan, ooit bedacht zijn door iemand. Hoewel sommige producten uit het niets ontstaan zijn er ook producten die constant verbeterd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schroeven, en schroefdraad. Deze uitvinden zijn afkomstig van de spijker. Het principe van de spijker bestaat al honderden jaren.

Door de opkomst van technieken de afgelopen 100 jaar zoals elektriciteit, internet en verschillen machines is ook deze techniek veranderd. Vroeger was er alleen een pin of spijker. Tegenwoordig is er een splitpen en zijn er schroefdraden en slotbouten. Een schroefdraad is totaal iets anders dan een splitpen. Een slotbouten zijn langer en hier zit een moer bij. Een splitpen daarin tegen is een pen zonder schroefdraad. Deze kan je dus niet ergens in draaien. 

Een schroef draad is simpel weg het gat waar de schroef in gedraaid kan worden. Deze is vaak van te voren al aangebracht bij een product. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de poot van een bed die je in een gat moet draaien. Het is dus niet hetzelfde als een schroef. Een schroef is vaak zelf tappend. Dat wil zeggen dat hij zelf het gat maakt. Bij schroefdraad moeten zowel het gat als de schroef precies in elkaar passen. Het principe van schroefdraad stamt af van de Egyptische tijdperk. Het werd toen niet gebruikt als verbinding, maar voor het vervoeren van spullen. Zo zie je dat niet alleen de producten verbeterd worden. Het doel van het product kan ook veranderen. De schroef zoals het gebruikt werd door de Egyptenaren is nog steeds te zien in bepaalde producten. Als je wel eens een programma op tv hebt gekeken over goudzoekers ken je het beeld van de grote schroef die draait. Deze schroef zorgt ervoor dat het vocht en de stenen daar boven bewegen.

https://moerenbout.nl/