Kartta

LED E14 led lampen besparen geld

Met led lampen houd je geld over!
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: led lampen die er voor zorgen dat je geld over houdt. En toch is dit geen sprookje. Als je alleen al de sfeerlampen in je huis zou vervangen door Led E14 lampen, kun je tientallen euro’s per jaar besparen. Geloof je me niet? Kijk zelf maar!

Led E14 lampen zijn energiezuinig
Led lampen in huis kunnen de sfeerlampen in huis prima vervangen, omdat deze nu ook in verschillende warmere witkleuren te krijgen zijn. Omdat sfeerlampen vaak gebruik maken van een dunnen fitting, zijn hier ook led lampen voor te krijgen, namelijk de LED E14. Een 4,5 Watt led lamp kan bijvoorbeeld een 35 Watt gewone lamp vervangen. Een snelle rekensom leert je dat deze dan 7 tot 8 keer zuiniger is.

Een rekensom
We gaan nog een stapje verder. We vergelijken een Led E14 lamp van 4,5 Watt (die een lamp van 35 Watt kan vervangen) met een gewone lamp van 35 Watt bij een stroomprijs van € 0,23. Stel dat je elke avond een sfeerlampje 4 uur lang aan hebt, dan ben je per jaar €11,75 kwijt. Met een Led E14 lamp kost je dat € 1,51. Je bespaart met slechts 1 lamp €10,24 op jaarbasis. Wanneer je meerdere lampen vervangt, kun je dus van het bespaarde bedrag uitstekend uit eten.

Lange termijn
Maar dit is nog niet alles. Want led lampen gaan ok nog eens een stuk langer mee. Een gloeilamp vervang je na ongeveer een jaar. Een spaarlamp gaat zo’n 3 jaar mee. Led lampen kunnen wel tot 15 jaar meegaan! Zo zie je dat je niet alleen op je energierekening bespaart, maar ook op de lange termijn houd je geld over in je portemonnee. Het is dus de hoogste tijd om je gewone sfeerlampen in huis te vervangen door led lampen en vanaf nu te gaan besparen op je stroomverbruik.

 

 

http://www.leds-depot.be/