Regels met betrekking op drones

Tegenwoordig worden er steeds meer drones gekocht door particulieren. Dit is begrijpelijk omdat het hebben van een drone voor veel mensen een boel mogelijkheden biedt. Je kan er mooie foto’s mee schieten en mooie beelden van natuurlandschappen vastleggen. Het vliegen van drones brengt echter wel een aantal regels en verantwoordelijkheden met zich mee. Als deze er niet zouden zijn, dan zouden er vervelende ongelukken kunnen ontstaan en zou de privacy van mensen kunnen worden geschaad.

Ten eerste mag je alleen overdag met een drone vliegen. Dit komt omdat het zicht in de nacht een stuk minder goed is waardoor er ongelukken kunnen ontstaan. Een drone kan namelijk hoge snelheden bereiken, en als het dan donker is, is de drone makkelijk uit het oog te verliezen. Je kan dan zo door een ruit een vliegen of tegen iemand aanvliegen. Dit kan lelijke verwondingen opleveren. Ook mag je niet hoger dan 120 meter vliegen omdat de kans dan bestaat dat je je drone uit het oog verliest en dat die dan neerstort. Tijdens het neerstorten kan dan schade ontstaan waar je dan voor moet opdraaien. Ook mag je niet hoger dan 120 meter vliegen omdat dat in strijd gaat met de regels voor het luchtruim.

Het is belangrijk dat je je drone leert kennen en dat je gevoel krijgt bij het vliegen van één. Het leren kennen van je drone gaat bij de één sneller dan bij de ander. De kwaliteit van je drone is hier ook doorslaggevend in. Een kwalitatief goede drone is sneller en makkelijker te hanteren dan een drone die niet kwalitatief goed is. Als je een goede drone wilt moet je de dji inspire 1 kopen of de yuneec typhoon kopen. Al met al is het belangrijk dat je je verdiept in de verschillende soorten drones voordat je er één aanschaft.

http://www.dronekopen.nl/