Zakelijke telefonie goedkoper

Zakelijke telefonie

 

Uw bedrijf kan veel geld sparen en goedkoper uit zijn door over te stappen op zakelijke telefonie. Overstappen op zakelijke telefonie heeft veel voordelen. U heeft geen expertise meer nodig, u heeft geen telefooncentrale (PBX-systeem) meer nodig en bellen is ook nog eens veel voordeliger.

Het kapitaal dat u (vroeger) uit moest geven voor personeel en telefoon centrale waren kosten die doorgaans worden afgeschreven over de levensduur van het systeem, het draaien van de up-front kosten in een maandelijkse uitgave. We zullen onder deze prijs als een maandelijkse uitgave zien, maar we zullen het te identificeren, zodat je het kan terug uit als u al uw PBX-systeem. Afschrijving zal over 4 jaar zijn, zonder rente.

Zakelijke telefonie aanbieder eigenaar telefoon centrale

Sinds de zakelijke telefonie provider eigenaar en exploitant van de PBX hardware is, zijn er geen kosten, kapitaal of maandelijks, voor de gebruikers. Ondersteuning en onderhoud zijn kosten die bij traditionele telefooncentrale PBX hardware moet worden onderhouden en opgewaardeerd van tijd tot tijd. De kosten van dit onderhoud kunnen worden betaald als het gebeurt, of het kan een deel van een maandelijkse servicekosten van het bedrijf dat het onderhoud biedt zijn. In dit document, zullen we onder andere een maandelijkse kosten gelijk aan 1% van de initiële kosten van het systeem. Nogmaals, zullen we deze kosten in het bijzonder in het geval u wilt het uit terug van uw berekeningen te identificeren. Deze kosten worden gedragen door de service provider. Kosten voor het bedrijfsleven telefoons zijn vergelijkbaar tussen analoge systemen, dus we zullen ze uit de vergelijkingen weglaten. Een goede telefoon kost ook niet veel meer tegenwoordig. Zowel traditionele als zakelijke telefonie systemen hebben de kosten voor binnenkomende gesprekken naar een gratis nummer en voor het bellen naar internationale bestemmingen. Zakelijke telefonie systemen zijn meestal minder duur in beide gebieden. Echter, veel bedrijven die geen gratis nummers hebben of bellen naar internationale nummers, zodat deze kosten zal worden overgelaten uit onze vergelijkingen. Als uw bedrijf behoefte heeft aan een van deze mogelijkheden, dan zult u waarschijnlijk een beetje meer besparen met zakelijke telefonie.

Zakelijke telefonie versus traditionele telefonie

De belangrijkste “gebruik” vergoeding voor traditionele systemen komt uit het maken van lange afstand telefoontjes. De tarieven lopen sterk uiteen. Lagere tarieven komen meestal met hogere maandelijkse kosten voor de lijnen. Zakelijke telefonie systemen van de meeste zakelijke telefonie providers zijn gratis lange afstand binnen hun eigen land. Een PBX-dienst die de PBX-functies verplaatst naar de provider (dus weg van uw firma), het elimineren van de kapitaal- en onderhoudskosten van een hardware-telefooncentrale. Call routing kan worden gedaan ten opzichte van traditionele analoge telefoonlijnen naar bestaande telefoons of via het internet met behulp van VoIP. Zakelijke telefonie aanbieders praten vaak over “onbeperkt” minuten, die zowel inkomend als uitgaand (zowel lokale en interlokale) dekt gesprekken kosteloos. Een waarschuwing is echter dat de term onbeperkt geldt alleen voor “typische zakelijk verkeer.” Er is echt een cap op het aantal minuten toegestaan, maar het is hoog genoeg dat de meeste klanten niet zal raken. Een hosted PBX die voornamelijk verbonden is via de VoIP-technologie. Terwijl de gesprekken kunnen gaan naar standaard telefoons en mobiele apparaten, worden de kosten verlaagd door het gebruik van VoIP-verbindingen in plaats van de traditionele analoge telefoonlijnen. Hiermee is het duidelijk dat zakelijke telefonie duidelijk geld spaart.

Meer informatie: http://www.mobieletelefoonskopen.com/