Kartta
Image default
Business / Business Services

Escape rooms in Nijmegen

Hét groepsuitje van de laatste jaren is ongetwijfeld de escape room. Zoals de naam al zegt is de escape room een activiteit waarbij deelnemers worden opgesloten in een kamer. Hierin vind je heel veel verschillende puzzeltjes die je op moet lossen. Alleen als alle puzzels zijn opgelost kan je jezelf weer bevrijden. Klinkt spannend niet waar?

Inmiddels heeft dit spannende spelconcept heel Nederland veroverd. Van één escape room in 2013 naar 500 speelbare locaties in slechts 4 jaar tijd. In elke stad vind je wel een paar leuke escape rooms die het bezoeken meer dan waard zijn. Zo ook in Nijmegen

Escape rooms in Nijmegen

Zoals elke zichzelf respecterende stad heeft ook Nijmegen zijn eigen collectie escaperooms. In 2015 opende bijna gelijktijdig twee escaperooms hun deuren. Dat waren Mission Escape en Project Escape. Later in het najaar kwam er een derde escape room bij in Nijmegen: Xcape Logix. In het jaar daarop werd het aantal escape rooms in de Waalstad verdubbeld. Nieuwkomers zijn onder meer de Drukkerij, Escape Boot en de escape rooms van DoeNijmegen.

Mission Escape 

Mission Escape opende haar deuren in februari 2015. Daarmee mag het officieel de eerste escape room van Nijmegen noemen. Op hun eerste locatie aan de Tweede Walstraat hebben ze twee thema’s. Dit zijn de Secret Agent en Dr Lev kamer. Later hebben ze op hun tweede locatie nog een tweetal escape rooms bijgebouwd. De Museum Robery en Poltergeist.

Project Escape

Eveneens in februari 2015 (maar schijnbaar net een paar dagen later dan Mission Escape) opende Project Escape haar deuren. Hun kamer de Duivelskamer haalde in de verkiezing van de escape room van het jaar (2015) nipt geen podiumplek. Maar met een eervolle vierde plek heeft het Nijmegen toch mooi op de kaart gezet. Er zijn plannen voor nog een kamer. Maar de opening van de Ramkraak laat voorlopig nog op zich wachten.

Xcape Logix Nijmegen

Op 1 oktober 2015 opende Xcape Logix haar deuren op de Burgemeester Hustinxstraat. Na Mission Escape en Project Escape is het de derde escape room van Nijmegen. Na een jaar voorbereiding zag hun eerste thema De Van Gogh code het daglicht. Deze kamer is geïnspireerd door het leven van Nederlands meest bekende kunstenaar Vincent van Gogh. In 2016 werd er een tweede thema gebouwd. Deze escape room is gebaseerd op de films van Saw. Vastgeketend in het donker moeten de deelnemers een manier zien te vinden om zichzelf te bevrijden.