Kartta
Image default
Business / Business Services

Statisch karper vissen hoe doe je dat?

 

 

Wanneer je gaat statisch karper vissen is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt, op welke locatie je het beste kunt vissen, hoe je te werk gaat en waar je precies op moet letten. In dit artikel zal het bovenstaande duidelijker worden als het gaat om statisch karper vissen.

 

Hengels en aas

Als statisch karper visser heb je vaak meerdere hengels nodig waar beetmelders aan vast zitten. Een karperhengel leg je uit op een goede plek verspreid van elkaar. Daarnaast heb je het juiste aas nodig om karpers te kunnen vangen. Zodra je hengels goed staan kun je het juiste aas aan de lijn hangen. Er wordt vooral gebruik gemaakt van Boilies en Particles. Particles is een verzamelnaam van voor dat bestaat uit klein aas zoals: verschillende zaden, mais, tijgernoten, hennep, duivervoer enz. Boilies zijn gekookte deegballetjes in verschillende smaken en soorten. De gekste smaken en combinaties kunnen gebruikt worden bij de boilies. Het voeren kun je mogelijk doen met een voerboot, om de kans om te vangen te vergroten. Dit kun je een of meerdere dagen doen voordat je echt gaat vissen zodat de karpers alvast warm worden gemaakt met het voer en eerder zullen happen als de hengel uitligt.

Onderlijnen en systemen

Het aas ligt op de bodem wanneer je wilt statisch karpervissen. Op deze manier wacht je tot de karper langs komt en toehapt. Hierbij is het van groot belang dat de karper ook echt gehaakt wordt, als er gegeten wordt van het voer. Dit kun je door verschillende onderlijnsystemen verbeteren, maar als beginnend karpervisser is dit niet echt belangrijk.

Vissen

Het is tijd om te beginnen met vissen. Ligt de lijn goed, dan kun je nog eens extra voer in de buurt gooien om de karpers te lokken. Er zijn eindeloos veel verschillende manieren om nog extra te voeren in de buurt van de lijn, zodat de karpers eerder zullen komen en ook zijn er veel verschillende technieken zodat de karpers de lijn niet opmerken.  Zog ook voor een goede viskoffer voor al je spullen en vervolgens is het afwachten tot de pieper afgaat en je slag kunt slaan.

https://www.sportvisgigant.nl/