Kartta
Image default
Business / Business Services

Waar moet u op letten bij het kopen van kartonnen dozen bij Dozenhal?

Kartonnen dozen zijn het verpakkingsmateriaal bij uitstek. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan kartonnen dozen. Dozen in verschillende formaten en uiteenlopende kwaliteit. Niet zo eenvoudig dus om te bepalen welke dozen u moet kopen voor het verpakken en verzenden van uw producten. Vandaar deze blog met wat zaken waar u op moet letten bij het kopen van kartonnen dozen.

De grootte van de kartonnen doos

De grootte van de doos is (uiteraard) afhankelijk van de grootte van het product dat u wilt verpakken. Hou bij de afmeting van een doos in gedachten dat meestal wordt uitgegaan van de binnenmaat van de doos. En niet te vergeten: wanneer u beschermend materiaal gebruikt dan moet u daarmee rekening houden met het bepalen van de afmetingen van de doos.

Verkoopt u meerdere producten die niet allemaal even groot zijn? Of heeft u regelmatig bestellingen voor meerdere producten? Dan is het handig om dozen te kopen in een aantal formaten. Tip: Voor de loze ruimte in een doos is er opvulmateriaal verkrijgbaar.

De kwaliteit van de kartonnen doos

Met de kwaliteit van de doos wordt eigenlijk de stevigheid van de doos bedoeld. Deze stevigheid wordt onder meer bepaald door het gebruikte golfkarton. Voor lichte producten is karton met een enkele golf afdoend. Bij zwaardere producten of als de dozen gestapeld gaan worden kunt u beter kiezen voor karton met een dubbele golf.

Tip: Bij het stapelen van dozen staan de dozen stabieler als u tussen elke laag dozen een massieve kartonnen platen legt.

Nieuwe of gebruikte dozen kopen?

U kunt natuurlijk altijd nieuwe dozen kopen bij Dozenhal, maar heeft u er al eens aan gedacht om gebruikte dozen te kopen? Het voordeel van gebruikte dozen is dat deze veel goedkoper zijn dan nieuwe dozen. Omdat het om gebruikte dozen gaat kan het zijn dat er gebruikssporen aanwezig zijn. Aan de andere kant spaart u het milieu door de dozen opnieuw te gebruiken. Overigens kan zo’n gebruikte doos afkomstig zijn uit een restpartij of een overproductie. Het is dan een doos die nog in een goede staat verkeert en daarom prima te hergebruiken is.