Kartta
Image default
Business / Business Services

40 jaar getrouwd?

De drie belangrijkste ingrediënten om 40 jaar met elkaar getrouwd te kunnen blijven zijn vriendelijkheid, vergeving en een pertinente weigering om het huwelijk zomaar op te geven gedurende allerlei fases van het huwelijk.

Als je 40 jaar getrouwd bent, ging daar 40 jaar geleden een huwelijk aan vooraf. Aan de start van een huwelijk ben je jong en verliefd. Het is heerlijk om verliefd te zijn! De bruiloft was vast en zeker op dat moment de mooiste dag van hun beider leven. De bruid zag er stralend uit. De bruidegom bedankte elke aanwezige in zijn toespraak. De champagne stroomde, en toen ze op huwelijksreis gingen, verlieten ze nauwelijks hun slaapkamer tijdens hun huwelijksreis van maar liefst veertien dagen. Wanneer ze aan het einde van de huwelijksreis uitgeput maar blij uit het vliegtuig wankelen, gaan ze naar hun eerste echtelijke huis en tweeten foto’s van zichzelf, staand op ladders met penselen in hun handen en dwaze uitdrukkingen op hun gezichten. Vervolgens na jaren, is er de moeheid, de sleur en het ouderschap. Ze kunnen zich niet meer herinneren hoe een goede nachtrust voelt als ze eenmaal een gezinnetje hebben gesticht.

40 jaar getrouwd betekent doorzetten

Om 40 jaar getrouwd te kunnen blijven, zul je als echtpaar deze slechtere tijden op de koop toe moeten nemen om er uiteindelijk de vruchten van te kunnen plukken. Na heel wat jaren hebben ze hun leven goed op orde. Op het werk gaat het goed.  Ze hebben een groter huis gekocht. Hun kinderen groeien zonder al te grote problemen op. Elke zomer gaan ze op vakantie met vrienden die kinderen van dezelfde leeftijd hebben. De volwassenen hebben het gezellig tijdens de lunch, wetende dat de jongeren voor zichzelf zorgen bij het zwembad.

Na allerlei beproevingen van een getrouwd leven, hebben ze de zachte zonsondergang van hun jaren bereikt. Hun kleinkinderen zijn zo lieflijk, zo leuk om te verwennen en zo leuk om aan het eind van de dag terug te geven aan hun ouders. Het leven is nu rustiger en inderdaad, er zijn wat pijntjes en momenten van vergeetachtigheid. Maar over het algemeen is het leven goed. Door maar liefst 40 jaar getrouwd te blijven in goed een in slechte tijden, zijn ze beter af, gezonder en gelukkiger dan wanneer ze zomaar hadden opgegeven. Er is sprake van affectie, een heerlijk gezelschap en een wederzijds respect.

40 jaar getrouwd is een cadeau waard

Wanneer je 40 jaar getrouwd bent is dat als een cadeau, geschonken door het leven, waar je hard voor hebt moeten werken. Met Jilster maak je in een ommedraai een perfect cadeau voor dit bruidspaar.