Kartta
Image default
Business / Business Services

De 5 beste feesten uit de wereldgeschiedenis

De 5 beste feesten uit de wereldgeschiedenis

Vroeger was alles beter, tenminste als we die grijze oude generaties moeten geloven. Tegenwoordig kunnen we echt wel een feestje bouwen, maar vroeger wisten ze ook wat een feest was. Kijk maar eens naar de vijf meest legendarische feesten uit de historie van de mensheid.

1. 8 Mei 1945

Hoewel de dag per land verschilt, hebben we het hier over het einde van de Tweede Wereldoorlog. In Nederland vieren we dit op 5 mei, want dat was de dag dat Duitsland zich in Nederland heeft gecapituleerd. Amerika en Engeland houden 8 mei aan als feestdag, waar op Times Square en Piccadilly Circus zich grote mensenmassa’s verzamelden om feest te vieren. In Australië was er nog geen reden voor een feestje, mede door de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki die ook daar een impact hebben gehad. Het laatste WW2 feestje werd gehouden op 15 augustus 1945.

2. Woodstock

Eigenlijk was het een groot, vlak veld waar niet veel te beleven viel. Tot in de zomer van 1969, toen artiesten als The Grateful Dead, The Who en Jimmy Hendrix optraden voor een publiek dat bestond uit een half miljoen (toekomstige) hippies. Dit evenement heeft de Flower Power periode voor het voetlicht gebracht, compleet met een revolutie, openbaar drugsgebruik en psychedelische muziek.

3. Opening van het Coloseum

Als je denkt dat de Amsterdam ArenA al indrukwekkend is, ben je toch een paar duizend jaar te laat voor de opening in het Colosseum. Alles was groots aan dit feest, niet in de laatste plaats de honderd dagen die het feest duurde. Er werd tien jaar gewerkt aan dit, nou ja, kolossale bouwwerk. Hoewel de kleur van dit gevaarte gebroken wit is, was het tijdens de “festiviteiten” vaker rood van al dat bloed dat hier vloeide. Met ruim tweeduizend gladiatoren en negenduizend exotische dieren werd het een waar bloedbad. Dan misschien toch liever een concert van Guus Meeuwis in het PSV stadion…

4. Overstroming van bier in Londen

Tijdens Carnaval gaat er flink wat bier doorheen, in 1814 werd Londen letterlijk overspoeld met bijna anderhalf miljoen liter bier! Tijdens deze overstroming kwamen zeven mensen om het leven. Een tragische gebeurtenis zou je zeggen, en reddingswerkers konden geen hulp bieden, maar de reden hiervoor is opvallend; duizenden mensen kwamen van heinde en verre om te baden in de bier rivier, en uiteraard om dit gouden “water” met volle teugen te drinken. Elk nadeel heeft zijn voordeel…

5. Bloomberg kerstfeest

Ook in de recente historie werden er extravagante feesten georganiseerd. Het kerstfeest bij zaken gigant Bloomberg in Londen haalde zijn inspiratie uit de zeven hoofdzonden. Typisch een onderwerp voor een christelijk feestje dus. Met thema ruimtes zoals de “lust kamer” en luxe truffels met ander luxueus snoepgoed aan het “vraatzucht” buffet wist het personeel van Bloomberg alle zeven hoofdzonden op één kerstavond te breken. In de film Wall Street sprak het karakter Gordon Gekko ooit de legendarische woorden “Greed is Good” ofwel “Hebzucht is Goed”. Blijkbaar heeft het personeel van Bloomberg de film “Seven” met Brad Pitt niet gezien. Anders zou het uitpakken van de geschenken tot een zeer lugubere conclusie hebben geleid. “What’s in the box?”

Ga jij binnenkort ook een feest organiseren die jouw gasten nooit meer zullen vergeten? Kijk dan even voor feestartikelen op Het Feestbeest. 

https://www.feestbeest.nl/feestartikelen.html