Kartta
Image default
Business / Business Services

Erkende bedrijven voor keuringen van hijsapparatuur vind je op EKH.nl

Eens in de zoveel tijd is het zover, dan moet je de hijsapparatuur waar je gebruik van maakt wel laten controle door een bedrijf dat is aangesloten bij EKH.nl. Dit staat voor Erkende keurbedrijven hijs- en hefmiddelen. Zoals de naam al zegt zijn alle bedrijven die hierbij zijn aangeschoten erkende bedrijven die de keuringen mogen uitvoeren. Om een bewijs te hebben dat je er alles aan doet om je bedrijf en je personeel veilig te stellen, is het handig om een keuring van je hijs- en hefmiddelen te laten uitvoeren. Wanneer de keuring is gedaan krijg je namelijk een bewijs in handen, waarmee je aan kunt tonen dat je de veiligheid binnen je bedrijf zeker waarborgt. 

Geregistreerd bij EKH.nl

De keuringen laat je uitvoeren door een bedrijf dat geregistreerd is bij EKH.nl. Zo weet je zeker dat d bekeuring goed wordt uitgevoerd. De medewerkers van de bedrijven die keuren, zijn zelf ook gecertificeerd en hebben veel ervaring in het vak. Door de deskundigheid van de medewerkers, kan je erop vertrouwen dat de keuringen op een professionele manier zullen worden gedaan. Er wordt tijdens de keuring veel rekening gehouden met bepaalde voorschriften. 

Wet- en regelgeving

De keurbedrijven die aangesloten zijn bij EKH.nl weten goed waar op gelet moet worden tijdens de keuringen en hebben dan ook kennis van de wet- en regelgeving die op deze middelen van toepassing is. In de werkwijze van de keuringen worden deze wetten en regels dan ook goed meegenomen, zodat de keuring wordt uitgevoerd op een niveau die op dat moment wordt gehanteerd. Ook zullen de keurbedrijven de wetten en regels zoveel mogelijk up to date houden, zodat alles wordt meegenomen wanneer de keuring voor de hijs- en hefmiddelen wordt uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de Arbowet, waar de veiligheid van de werknemers voorop wordt gesteld. Daarnaast wordt gekeken naar de richtlijnen van de machines. De machines moeten aan een aantal eisen voldoen, voordat deze gebruikt mogen worden. Naast de machines zijn ook alle andere middelen van belang tijdens het werken met de hijsapparatuur, ook deze worden door een EKH bedrijf gecontroleerd.