Kartta
Image default
Business / Business Services

Goudprijs grafieken

Goud is een van de allereerste (edel)metalen die door de mensheid werd benuttigd. Vroeger maar ook nu wordt goud nog veel gebruikt, in bijvoorbeeld sieraden of om status uit te stralen. Goud is een waardevol product en dus niet goedkoop. Het verschil tussen vraag en aanbod schommelt heel erg, wat er weer voor zorgt dat goud niet altijd even veel waard is. De actuele waarde van goud is te vinden in de goudkoers.

 

Als je van plan bent veel te handelen in goud is het handig om behalve naar de actuele goudprijs te kijken, ook eens een kijkje te nemen naar alle vorige goudkoersen. Wat hierbij kan helpen is een goudprijs grafiek. Een goudprijs grafiek spreekt eigenlijk voor zich. Een grafiek met verticaal de waarde van goud en horizontaal weergeven de dagen, maanden of jaren. De grafiek is vaak een lijngrafiek waardoor je makkelijk inzicht kan krijgen in de fluctuerende prijs.

 

Voordelen goudprijs grafiek

Er zijn meerdere redenen waarom je gebruik zou kunnen maken van een goudprijs grafiek. Het helpt onder andere met inzicht krijgen in de goudmarkt. Ook kan het bestuderen van deze grafiek helpen voor het trainen van je handelsinstincten of om te kijken hoe de goudprijs reageert op de economie in het algemeen. Dit geldt niet alleen voor beginners, ook ervaren handelaars kunnen veel informatie halen uit een goudprijs grafiek.

 

Goudprijs grafieken kunnen worden weergegeven met een bereik van bijvoorbeeld 30 dagen, 1 jaar, 5 jaar, 10 jaar of 20 jaar. Een grafiek over een korte periode van 30 dagen is handig voor ervaren goudhandelaren om in te schatten wat de goudprijs de komende periode gaat doen en of het handig is om nu goud in te kopen of om juist goud te verkopen.

Een grafiek die een periode van 20 jaar spant, is weer handig om te kijken wat de goudprijs doet in tijden van crisis en de jaren daarna.