Kartta
Image default
Business / Business Services

Het bestrijden of tegengaan van houtworm

Hoe pak je houtworm nu eigenlijk aan? Veel mensen krijgen te maken met houtworm wanneer ze beschikken over oude houten meubels. Deze meubels zijn erg aantrekkelijk voor houtwormen en de kans is dan ook groot dat wanneer jij hierover beschikt je deze meubels je vroeg of laat te maken krijgt met houtworm.

Houtworm bestrijden of tegengaan

Als je te maken hebt met houtwormen dan kan dit veel schade aanrichten. In eerste instantie is de kans groot dat je eigenlijk niet eens door hebt dat je problemen ondervindt van houtwormen. Wanneer je kleine gaatjes begint te zien dan weet je zeker dat je hier overlast van hebt, in d meeste gevallen is dit dan al te laat. Maar hoe kan je er nu eigenlijk voor zorgen dat je meubels beschermt blijven? In eerste instantie is het altijd goed om deze voorhand te behandelen met houtworm bestrijdingsmiddelen. Hiermee voorkom je dat je te maken krijgt met houtworm. Daarnaast is het ook altijd van belang dat je rekening houdt met waar je de meubels opslaat. Wanneer je bijvoorbeeld aan het verbouwen bent of je net een nieuw interieur aanschaft en je oude meubels hebt opgeslagen in de schuur dan is de kans vele malen groter dat je hier ook houtworm in krijgt. In de meeste gevallen zie je dat dit alleen gebeurt bij meubels die onbewerkt zijn en dus ook makkelijk toegankelijk.

Laten gaan of bestrijden?

Wanneer je erachter komt dat je te maken hebt met houtworm dan is dit vaak al te laat. De meeste schade is er dan al aangericht en dit is moeilijk te verhelpen wanneer je geen kennis hebt van hout. Je kan er dan voor kiezen om het maar te laten gaan of het toch nog te gaan bestrijden. Wanneer je kiest om het probleem nog te bestrijden dan is het verstandig om contact te zoeken met een houtbewerker die het desbetreffende meubel kan repareren.  Hierdoor kan je nog lang plezier hebben zonder dat je bang hoeft te zijn dat het meubelstuk na enige tijd helemaal uit elkaar valt. Sla meubels altijd goed afgesloten af en behandel het met bestrijdingsmiddelen zodat je zeker weet dat je geen overlast van houtwormen krijgt.

https://www.ongediertewinkel.nl