Kartta
Image default
Business / Business Services

Het GPS systeem en zijn voordelen

In het verleden was de gps technologie slechts beschikbaar voor het Amerikaanse leger. Later werd deze vrijgegeven voor de rest van de wereld. Dit was een grote doorbraak op veel gebieden. In eerste instantie werd het vooral gebruikt door vliegtuigen en schepen om hun locatie nauwkeurig door te kunnen geven. Op deze manier kon het risico op ongelukken worden beperkt. Later werd het gps systeem ook gebruikt als navigatiemiddel. Elke auto die nu wordt gebouwd heeft wel een ingebouwd navigatiesysteem. Allemaal dankzij die fijne gps signalen. Veel mensen zouden zich amper raad weten als ze nu opeens weer zonder navigatie moeten gaan rijden.

Het is dus heel gewoon geworden. Tegenwoordig zit het zelfs in alle mobiele telefoons. Wanneer je verdwaald ben in een onbekende stad schakel je even Google Maps in en je bent zo weer op de route. Ook wordt gps omarmd door het bedrijfsleven. Denk eens aan de post. Wanneer je een pakketje besteld via internet krijg je meteen een mail met je ‘track and trace code’ zodat je je pakketje kan volgen. Je kan dan de status van het pakketje bekijken en zien hoe laat het ongeveer bij jou op de deurmat ligt. Verder zijn de transportbedrijven ook maar wat blij met de gps technologie. Zij kunnen wagenparkbeheer een stuk beter uitvoeren door de gps trackers.

Wat we de laatste tijd steeds vaker zien is dat de gps tracker wordt gebruikt om dieven op te sporen. Zo is er een fietsenfabrikant die al zijn fietsen voorziet van een GPS Tracker om zodoende de gestolen fietsen weer terug te kunnen vinden. Ook autoverhuurbedrijven zijn ermee bezig. Jaarlijks worden er namelijk nog best wat auto’s gehuurd en nooit meer terug gebracht. Met behulp van een gps tracker is het een fluitje van een cent om hem weer op te sporen.

http://mygpstracker.nl