Kartta
Image default
Business / Business Services

Hoe vindt u een goede loodgieter?

 

Het onderhoud van uw CV ketel heeft nu wel lang genoeg op zich laten wachten. Het huis is al weken niet meer warm geweest en de buren beginnen het zat te worden dat u elke ochtend komt douchen. U weet dat het tijd is voor een loodgieter om uw CV te komen repareren en u heeft het budget daarvoor vrijgemaakt. Natuurlijk wilt u dan wel een goede loodgieter inschakelen; anders is het tevergeefs en zal uw probleem niet verholpen worden. Maar hoe weet u eigenlijk of een loodgieter goed is?

 

Keurmerken

Het eerste waar u op kunt letten zijn de keurmerken. Erkende loodgietersbedrijven verzekeren zich dat hun werknemers de juiste diploma’s en certificaten bezitten. Zij zullen vaak aangeven op hun website dat zij een erkend bedrijf zijn. Dit is de eerste hint van kwaliteit; als u een loodgieter inhuurt met het Middenstandsdiploma, Vakdiploma of GAWALO diploma kunt u eigenlijk niet mis gaan. Deze diploma’s verzekeren u ervan dat uw loodgieter zijn werk goed uit kan voeren. De diploma’s zijn echter geen garantie; u kunt altijd een loodgieter tegenkomen met een slechte dag die besluit zich vandaag niet aan de regels te houden. Natuurlijk kunt u niet elke factor volledig controleren en zal kans ook een rol spelen.

 

Rondvragen

Naast het hebben van de juiste diploma’s en certificaten is belangrijk dat de loodgieter enthousiast is voor zijn werk. Dit kan het verschil maken tussen een prettige en een onprettige ervaring met een loodgietersbedrijf. De beste manier om hier achter te komen is via uw eigen sociale cirkel. U kunt even rondvragen of bekenden misschien ervaring hebben met loodgieters in de buurt en hoe die loodgieters bevallen. Als u woord krijgt van een vriendelijke en enthousiaste loodgieter in de buurt kunt u kijken of deze de juiste diploma’s heeft. Als aan beide voorwaarden is voldaan kunt u, met deze loodgieter, bijna niet de mist in gaan.