Kartta
Image default
Business / Business Services

Hoe voer ik de technische optimalisatie van mijn website uit?

SEO blijft nog steeds een zeer interessant vakgebied. Wanneer je weet hoe je jouw website moet optimaliseren voor de organische zoekresultaten van zoekmachines als Google, heb je een zekerheid dat je een constante stroom aan bezoekers naar jouw website trekt. Echter blijft het een vrij lastig vakgebied, die om kwaliteiten vraagt waar niet iedereen over beschikt. Een onderdeel daarvan is de technische optimalisatie van jouw website. Alhoewel we hier niet volledig op in kunnen gaan, kunnen we je wel alvast een introductie over technische SEO geven.

Crawlbaarheid

Een goede optimalisatie begint bij een goede crawlbaarheid. Dit is een cruciaal onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Want hoe wil je dat Google jouw website optimaliseert, als de zoekmachine jouw website niet eens mag bezoeken. Dit begint bij een juiste opbouw van het robots.txt bestand van jouw website. Het is belangrijk dat deze goed is ingesteld, zodat Google jouw website wel kan bezoeken.

Responsiveness en laadsnelheid

Het volgende onderdeel wat steeds belangrijker wordt, is de bezoekerservaring. Het is belangrijk dat jouw website niet alleen snel genoeg laadt, maar ook geheel responsive is voor mobiele apparaten. Al deze apparaten hebben verschillende vormen en maten, vanwaar het belangrijk is dat jouw website hiermee om kan gaan. Er dient gezorgd te worden dat het design flexibel is, zodat het zich aanpast aan deze apparaten. Een responsive website, alsmede een snelle website, is een zeer belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie

Structuur

Tot slot dient jouw website ook een goede structuur te hebben. Wanneer jij bijvoorbeeld een webshop met duizenden producten hebt, is het belangrijk dat hier een duidelijke hiërarchie in zit en dat elke pagina te bereiken is. Dit begint bij een goede menustructuur, maar ook in de tekst valt een hoop winst te behalen.

Een partij die je kan helpen bij de gehele technische optimalisatie van jouw website, is DE Online SEO Specialist. Lees direct verder over de diensten van dit SEO bureau.