Kartta
Image default
Business / Business Services

Hulpmiddelen in huis

Er zijn heel veel vorderingen gemaakt op het gebied van zorg. Belangrijk ook, want door de vergrijzing zijn er veel meer oudere mensen waardoor er in de toekomst heel veel meer en veel effectievere zorg moet komen. We zien het nu al met de coronacrisis. We hadden ons niet goed voorbereid op zo’n grote uitbraak, en daardoor moest er in hele korte tijd snel opgeschaald worden in beademingsmachines, mondkapjes en zorgverleners. Vandaar dat we onze focus dus op de zorg moeten leggen, zodat we in de toekomst niet meer voor zulke situaties hoeven te staan.

Want er zullen dus heel veel ouderen die tegelijkertijd hun vitaliteit gaan verliezen. Maar we hebben bij lange na niet genoeg bejaardentehuizen, verzorgingstehuizen en ziekenhuisbedden om alles op te kunnen vangen. Er moeten dus meerder opties komen, een grijs gebied tussen zelfstandig wonen en opgenomen worden in een verzorgingstehuis.

Dit kan met begeleid wonen. Dan kan er eens in de week een schoonmaakster langs komen, kan er eventueel gekookt worden en naar het huis gebracht worden en moeten er hulpmiddelen voor ouderen in het huis geplaatst worden. Dit kunnen dingen zijn als een lift bij de trap om mensen naar boven te krijgen, maar ook bijvoorbeeld hulpmiddelen bij mobiliteitsproblemen in de badkamer of het toilet. Dit zijn bijvoorbeeld dingen als een handgreep, waardoor een val minder hard is en grotendeels voorkomen kan worden. Maar ook bijvoorbeeld het weghalen van de rand van het bad of het plaatsen van een antisliplaag in de douche. Dan kan er veel minder gebeuren. En dat is niet alleen fijn voor de oudere en zijn of haar familie zelf natuurlijk, maar ook voor de zorg. Want de zorg heeft het heel druk en kan het dus niet gebruiken dat er heel veel mensen bij komen, waardoor er nog meer zorg nodig is.

 

https://lavicta.nl/