Kartta
Image default
Business / Business Services

Mediation in Amersfoort

Voor mediation in Amersfoort bent u aan het juiste adres bij Anniek Schuurs. Anniek Schuurs gaat te werk als mediator in Soest en omstreken en beschikt over de nodige juridische kennis maar is ook expert in financiën. U krijgt niet alleen kennis en expertise maar Anniek gaat ook nog eens creatief, snel en oplossingsgericht te werk. Bekijk deze mediator Amersfoort.

Wat is mediation in Amersfoort?

Mediation in Amersfoort zorgt ervoor dat twee partijen waarbij een conflict is samen tot een oplossing komen met behulp van een mediator. De mediator neemt geen standpunt in, bedenkt geen oplossing en neemt ook geen beslissing – dit gebeurd wel wanneer u een advocaat of rechter inschakelt. Een mediator helpt u bij het komen tot een oplossing maar werkt daar zelf niet actief aan mee. Bij deze vorm van conflictoplossing draait het om vertrouwelijkheid maar ook om geheimhouding. Alles wat tijdens de sessies worden besproken valt onder de geheimhoudingsplicht. Deze plicht geldt voor iedereen die tijdens de sessies aanwezig zijn. Een andere uitgangspunt is vrijwilligheid. Alle partijen die eraan deelnemen moeten dit op volledige vrijwillige basis doen. Wanneer men gedwongen wordt om aan de sessies deel te nemen, wordt het lastiger om samen tot een geschikte oplossing te komen. De mediator zorgt ervoor dat iedere partij de kans krijgt om zijn of haar woord te doen. Ook zorgt de mediator ervoor dat de rest van de gesprekken goed verlopen en wijst u op de uitgangspunten die centraal staan bij de sessies.

Wat zijn de voordelen?

Het inschakelen van een mediator kan vele voordelen bieden. Het zorgt namelijk voor een snelle en creatieve oplossing omdat beide partijen samen tot een oplossing proberen te komen. Vaak kan dit al binnen een paar weken gebeuren. Wanneer er een advocaat of rechter ingeschakeld moet worden, gaat hier vaak wel een paar maanden overheen voordat de beslissing gemaakt is. Ook beperkt u hiermee ook direct de kosten en u heeft de oplossing volledig in eigen handen. De oplossing heeft dan ook betrekking op iedereen. Een ander groot voordeel is dat dit een betere vorm is van een geschillenoplossing omdat het behoud van de relatie centraal staat.