Kartta
Image default
Business / Business Services

Ooglidcorrectie? Medische of cosmetische redenen? Groot verschil

Een ooglidcorrectie vanwege een medische reden is heel anders dan een ooglidcorrectie vanuit een cosmetische wens. Anders, niet qua operatie of behandeling, maar anders qua vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar. Voor een oogliftcorrectie bij Ooglift.nl in Maarsen, vlakbij Utrecht, gelukkig wel terecht.

Medische redenen? Mogelijk vergoeding ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie vanwege een medische indicatie kunt u in aanmerking komen voor een volledige vergoeding of een gedeeltelijke vergoeding. Ooglift heeft bij de meeste verzekeraars een contract afgesloten. Zodat er heel eenvoudig een vergoeding voor u kan worden aangevraagd. Mits u voldoet aan een aantal voorwaarden. Welke dat precies zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw ooglidcorrectie, leest u het beste na in uw eigen polisvoorwaarden. Of neem even telefonisch contact op met uw verzekeraar. Een medisch adviseur van de zorgverzekeraar waarbij u bent aangesloten, bepaalt dan of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Een ooglidcorrectie wordt vooral aan u vergoed wanneer voor de medisch adviseur duidelijk is dat uw zicht belemmerd wordt. Maar dan dusdanig dat de overhangende oogleden voor meer dan 50% uw pupil bedekken wanneer u in ontspannen toestand recht voor u uit kijkt. Dit is uiteraard zeer beperkend. Wel dient u dit hele vergoedingstraject vooraan te beginnen door eerst contact op te nemen met uw huisarts. Hoe vervelend ook, een ooglidcorrectie wordt haast nooit vergoed wanneer u bijvoorbeeld last heeft van vermoeidheid of hoofdpijn. Ook al kunnen deze zeer beperkend zijn en u belemmeren in uw levensvreugde.

Cosmetische redenen? Geen vergoeding voor ooglidcorrectie

Wanneer uw ooglidcorrectie niet in aanmerking komt voor enige vergoeding, is er meestal sprake van een cosmetische ooglidcorrectie. Gelukkig kan Ooglift de prijzen voor elke ooglidcorrectie, zeer acceptabel houden omdat zij zeker 45 ooglidcorrecties per week uitvoeren. Voor de exacte prijzen tot aan het einde van dit jaar, kunt u de website raadplegen. Zo betaalt u tot het eind van het jaar 2017 het acceptabele bedrag van € 875,- voor een ooglidcorrectie aan de beide bovenoogleden. Voor sommige mensen wellicht nog veel geld, maar bedenk dat persoonlijk levensgeluk haast niet in geld is uit te drukken. In dat opzicht, wanneer u heel erg terug verlangt naar een open, frisse blik, een beduidend jonger en stralender uiterlijk, ook dan zeer de moeite waard een ooglidcorrectie in overweging te nemen.