Kartta

Regenwaterput voor waterhergebruik

Als men installaties zoekt voor waterhergebruik dan kan men zeker een regenwaterput goed gebruiken. Een regenwaterput is een cruciaal onderdeel binnen een regenwatersysteem. Het zorgt ervoor dat men voor langere tijd water kan gebruiken dat niet uit het waterleidingnet van het drinkwater komt. Dat zorgt er zodoende voor dat men heel veel kraanwater kan besparen. Gewoonlijk wordt dat water gebruikt in het huishouden in de vorm van waswater voor een wasmachine of als middel om een wc mee door te spoelen. En zo kan men het toepassen in de tuin.

Een regenwaterput aanleggen voor het hergebruik van water wordt op die wijze zeer aantrekkelijk en zorgt voor maximaal zo’n 57% besparing op het drinkwater. Ook doet zo’n opslagput dienst als buffer bij een zware storm. In plaats van dat een riool alles moet verwerken kunnen meerdere waterreservoirs ervoor zorgen dat het hemelwater vroegtijdig afgevoerd wordt en pas later in de riolering belandt. Een regenwaterput om water te hergebruiken is daarom een zeer goed keuze.

Hergebruiken met een regenwatersysteem

Kies ervoor om een regenwatersysteem te nemen met een regenwaterput. Daarmee kan men een mooie installatie in een woning neerzetten die al het ongebruikte hemelwater opvangt om in een wasmachine, een toilet of een tuinkraan te gebruiken. Men kan een regenwaterfilter plaatsen om het water schoon te houden. Hierdoor wordt het de opslag in de regenwaterput geschikt voor huishoudelijke apparaten en voorkomt men dat het leidingwater van de secundaire leidingen gaat stinken en verontreinigd raakt. Maak het regenwatersysteem af door pompen te installeren die het hemelwater door de woning kunnen transporteren. Dat zorgt ervoor dat er altijd een goede druk staat op het buizenstelsel waardoor het water aankomt op de gewenste locatie vanuit de geïnstalleerde regenwaterput.

Meer over regenwaterputten

Het is mogelijk om meer over regenwaterputten te weten te komen. Daarvoor hoeft men enkel een bezoekje te brengen aan onze webshop. Als u dus een regenwaterput wilt of iets anders kunt u alle modellen en uitvoeringen bij ons vinden.