Kartta
Image default
Business / Business Services

Schoorsteenveger omgeving Maastricht beperken het risico op schoorsteenbrand

Niemand zit op een schoorsteenbrand te wachten, zeker de schoorsteenveger in Maastricht en omgeving niet. Wanneer de dagen beginnen te korten en de temperaturen beginnen te dalen, wordt het al snel tijd om de open haard lekker warm te stoken. Zodat er heerlijk warm bij de openhaard genoten kan worden van een knapperend haardvuur. Gek genoeg kunnen we allemaal op zijn tijd echt genieten van zo’n moment. Het liefst zonder je zorgen te hoeven maken om een schoorsteenbrand. Wanneer je nooit of te weinig gebruik maakt van de diensten van een goede schoorsteenveger uit de omgeving Maastricht bijvoorbeeld, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je op enig moment tot één van de 2500 gezinnen behoort waarvoor de brandweer per jaar moet uitrukken.  Met zo’n 6000 keer dat de brandweer haar werk moet doen voor brand, komt dit aantal akelig dicht in de buurt van haast de helft van alle keren dat de brandweer moet uitrukken.

Schoorsteenveger omgeving Maastricht zorgt voor warmte

De schoorsteenvegers van Hendriks Vegers uit Maastricht, zorgen er niet alleen voor dat een schoorsteenbrand voorkomen wordt, maar ze zorgen ook dat je open haard vuurtje lekker ‘trekt’, doordat het schoorsteenkanaal goed schoon wordt gehouden. Door de werkzaamheden van de schoorsteenveger zal er een betere verbranding van het hout plaats wat voor meer warmteopbrengst zorgt.

Niet alleen bewoners blij met de schoorsteenveger omgeving Maastricht

Mensen realiseren zich vaak niet hoe belangrijk de schoorsteenveger omgeving Maastricht voor hen is. Niet alleen omdat ze voor een betere kwaliteit warmte zorgen en de veiligheid van de bewoners. Ook de verzekeringsmaatschappij is dol op ze. Wanneer er onverhoopt toch een schoorsteenbrand optreedt en de bewoners kunnen niet aantonen dat een schoorsteenveger onderhoud heeft gepleegd aan de schoorsteen, kunnen ze gebruik maken van het recht om geen schadevergoeding uit te keren. Minimaal één keer per jaar wordt aanbevolen voor een veilige werking van de open haard, anders wordt dit gezien als achterstallig onderhoud.

Dankzij ruim 20 jaar aan ervaring staan de schoorsteenvegers van Hendriks Vegers uit Maastricht achter hun werkzaamheden die kwaliteit en vakmanschap uitstralen. Mede dankzij de gediplomeerde medewerkers. Neem gerust contact met ze op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.