Kartta
Image default
Business / Business Services

Slapend rijk worden

Dat klinkt iedereen wel als muziek in de oren. Maar als je het een beetje slim aanpakt is dit geen droom, maar realiteit. De regel luidt: ‘jij hoeft niet werken voor je geld, het geld moet werken voor jou’. Veel geld verdienen is geen kwestie van harder of meer werken, het gaat vooral om slimmer werken.

Daarom ga je vanaf nu elke maand geld opzij zetten. En nee, niet om het een paar jaar op een bankrekening met 0,2% rente te laten staan, maar om het te investeren. Hoe meer je elke maand overhoudt, hoe sneller je rijk zal worden. Om dat overschot te vergroten kan je of je inkomsten vergroten óf je uitgaven verminderen. In de praktijk is het voor veel mensen lastig om het inkomen op korte termijn te vergroten, dus zal je moeten besparen op kosten de eigenlijk niet nodig zijn. Minder consumeren is hier een voorbeeld van. Ook het aflossen van je schulden (als je die hebt) kan op termijn behoorlijk wat opleveren. Je maandelijkse lasten zullen verminderen, dus is het eenvoudiger om wat over te houden aan het einde van de maand.  

Zoals gezegd ga je dit opgespaarde geld niet op een bankrekening zetten waar het wordt weggevaagd door inflatie. Je gaat het geld beleggen. Hierdoor wordt je geld meer waard en bovendien verdien je daardoor ook een passief inkomen. Wanneer je in vastgoed investeert verdien je huur en wanneer je in aandelen investeert verdien je dividend. Op deze manier verdien je dus al meer, zonder dat je er extra voor werkt.

Investeren en beleggen is, in tegenstelling tot wat velen denken, niet heel moeilijk. Je moet alleen wel door de lastige termen van het beleggen heen kunnen kijken. Daarnaast moet je natuurlijk ook wel wat interesse voor het vak hebben en het aandelen kopen leuk vinden.

http://leerbeleggen.com