Kartta
Image default
Business / Business Services

Solvency II Excel XBRL

Het delen van financiële rapporten is tegenwoordig heel anders dan vroeger. Vroeger ging er nog veel papier gemoeid met rapporten maar tegenwoordig gaat het allemaal digitaal. De Solvency II Excel XBRL is dan ook haast standaard geworden.

Voor het aanleveren van Solvency II rapporten word er steeds vaker gebruik gemaakt van XBRL. XBRL is de open standaard voor het delen van financiële informatie. Het worden dan ook gebruikt voor het aanleveren van financiële rapporten zoals Solvency II.

   

Nu vraag je vast af waar de Excel dan in het spel komt? Dit gaan we dan ook goed uitleggen. Solvency II Excel XBRL is een tool dat steeds vaker gebruikt word. Veel bedrijven gebruiken namelijk nog steeds Excel voor het opstellen van financiële rapporten. Zo word Excel ook gebruikt voor het opstellen van Solvency II rapporten. Alleen moet het tegenwoordig steeds vaker aangeleverd worden in XBRL. De Excel bestanden moeten omgezet worden naar XBRL. Hier is dan ook waar Solvency II Excel XBRL in het spel komt.

Met behulp van een tool worden de Excel rapporten omgezet naar XBRL. Zo heb je gewoon XBRL bestanden zonder het eerst in XBRL te maken. Deze proces wordt dan ook wel Solvency II Excel XBRL genoemd in de financiële sector.