Kartta
Image default
Business / Business Services

Spelende kinderen buiten

Spelende kinderen buiten in de tuin, niks is lekkerder voor een ouder die op de koters moet passen. Ze zijn lekker met elkaar aan het spelen op de houten schommels of bezig in de zandbak, misschien zijn ze ook wel andere spelletjes aan het doen. Voor de ouders is dit niet minder dan heerlijk. Ze zijn met elkaar aan het spelen en je hebt er geen omkijken naar. Leuk voor de kinderen maar ook zeker voor de ouders. Ouders kunnen in die tussen tijd lekker wat voor hen zelf gaan doen of bezig zijn met andere dingen.

Naast dat het rust geeft voor de ouders is het ook nog eens hartstikke goed voor de kinderen zelf. Wanneer de kinderen veel binnen zitten, veel achter spelcomputertjes, gewone computers of de televisie zitten gaat de ontwikkeling van bepaalde dingen toch wel iets minder traag. Het is gezond voor een kind om lekker buiten te spelen in de frisse buitenlucht, zo is het kind meteen minder snel ziek dan andere kinderen die veel binnen zitten. Daarnaast krijgen de kinderen die veel buiten spelen ook de vitamine binnen die zij van de zon krijgen. Dit krijgen de kinderen die binnen spelen daarentegen weer niet. Uit onderzoek is gebleken dat degene die vaker buiten zijn en dus vaker zonlicht vitamine binnen krijgen gelukkiger zijn. Er worden verschillende stofjes aangemaakt in het lichaam wat een seintje naar onze hersenen geven dat we gelukkig zijn.

Daarnaast helpen natuurlijk nog meer verschillende factoren mee die de kinderen gezond houden. Een daarvan is bewegen. Wanneer een kind binnen zit te spelen achter de computer krijgen zijn geen beweging en zitten dus alleen maar. De kinderen die buiten spelen krijgen dat juist wel. Door dat zij continue in de weer zijn met het een of het ander buiten, krijgen deze kinderen veel meer lichaamsbeweging wat uiteindelijk veel beter is voor de gezondheid.

Kinderen vinden het voornamelijk heel leuk om op houten speeltoestellen buiten te spelen, maar ook de zandbak of de schommels zijn geliefd.

https://www.buitenspeelgoed.nl/