Kartta
Image default
Business / Business Services

Stigma om psychische klachten

Niet fysieke, maar psychische hulp; er zit nog altijd een stigma omheen. Als je een gebroken been hebt, ga je meteen naar het ziekenhuis om het te laten behandelen. Maar als we last hebben van een mentale klacht, zijn we toch wat huiveriger om goede hulp te zoeken.

Vroeger was dat al helemaal zo. Psychische hulp was iets voor mensen die echt helemaal anders waren en eigenlijk vaak naar een gesticht gestuurd werden. Voor depressie, eetstoornissen en Obsessieve Compulsieve Stoornissen werd eigenlijk nooit hulp gezocht. Dat werd binnen de familie gehouden als een groot geheim dat echt niet naar buiten mag komen. Dit is pas echt een beetje gaan veranderen aan het einde van de vorige eeuw.

Tegenwoordig is het stigma niet meer zo sterk. Maar toch durven mensen er niet voor uit te komen dat ze inderdaad last hebben van mentale klachten. Dit zorgt voor veel schaamte. En uit die schaamte durven veel mensen geen professionele hulp te zoeken, ook al hebben ze dat echt hard nodig. Want door hulp te zoeken van een psycholoog of een psychiater, kunnen de problemen snel opgelost worden.

Zij zullen je namelijk behandelen met een toepasselijke therapie. Ten eerste zal je veel moeten praten over wat je dwars zit en wat er allemaal is gebeurt in je leven, om de therapeut een goed plaatje van je leven te geven. Daarnaast zal een stoornis worden vastgesteld en die zal ook behandeld worden. Dit kan met gesprekstherapie, maar ook met  gedragstherapie.

 Denk jij dat je misschien ook wel baat zo hebben aan wat professionele hulp op het gebied van psychische klachten, dan moet je psycholoog in jouw buurt zoeken, zoals bijvoorbeeld ‘psycholoog Tilburg’ Dan kun je snel geholpen worden en ben je binnen de kortste keren van je mentale problemen af en kun je weer vrolijk door het leven.

https://piekerpoli.nl/