Kartta
Image default
Business / Business Services

Voorkom een aanval van hackers

Pas als een bedrijf een grote inbreuk heeft meegemaakt, wordt er aandachtig gewerkt aan een sterke netwerkbeveiliging. Echter zou een kijkje naar de huidige beveiliging al raadzaam zijn voordat er een inbreuk plaatsvindt.

Een aanval van hackers kan grote gevolgen met zich meenemen, die allen voorkomen kunnen worden door tijdig een oog te leggen op de IT-security. Een goed geïmplementeerd beveiligingssysteem is in staat virussen en malware merendeels te blokkeren. Op die manier kunnen hackers niet langer in systemen infiltreren.

Ongewenste aanval

Bedrijven met onvoldoende beveiligingen lopen een groot risico om in de toekomst serieuze dreigingen te verwachten. Cybercriminelen zijn experts op het gebied van inbreken in de software van kleine, groeiende of grote bedrijven. Door het vinden van kwetsbaarheden in de software zullen zij een code ontwikkelen om misbruik van te maken. Hierbij is het mogelijk dat het bedrijf direct aangevallen wordt, maar in veel gevallen wordt de intellectuele eigendom gestolen. Cybercriminaliteit is geen spel, het is een risico.

Oplossing gezocht

Om de hackers buiten te houden, is het essentieel tijdig te zoeken naar een oplossing. Voordat er grote veranderingen worden gemaakt rondom de huidige beveiliging, waarbij mogelijk ook de sterke onderdelen worden veranderd, is het ook mogelijk de huidige beveiliging eerst te testen. Hierbij zullen ethical hackers te werk gaan om, vanuit de ogen van een daadwerkelijke hacker, het netwerk aan te vallen door de kwetsbaarheden te vinden.

Resultaten

Na de test, de zogenaamde penetratietest, zal het betreffende bedrijf, ook wel de opdrachtgever in deze samenwerking, de resultaten ontvangen. Hierin wordt duidelijk aangeduid waar de kwetsbaarheden binnen de beveiliging liggen, zodat het bedrijf specifiek te werk kan gaan om de kwetsbaarheden te verbeteren. Hierbij zullen de sterke elementen van de beveiliging blijvend zijn, waardoor het bedrijf uiteindelijk over een sterke beveiliging schikt.

http://rootsec.nl