Kartta
Image default
Business / Business Services

Wanneer zet je influencer marketing in?

Influencer marketing, een onderdeel van outreach, iedere (online) marketeer kent het wel. Bij influencer marketing worden invloedrijke personen ingezet om de doelgroep zo gericht mogelijk te bereiken en vervolgens te beïnvloeden. Door het bereik en de impact van de influencer te benutten kan je een specifiek doelgroep bereiken en vervolgens beïnvloeden. Een vorm van deze marketing kende we vroeger al. Bekende en beroemde personen werden hierbij gebruikt voor een reclamecampagne op tv. Tegenwoordig kan in het huidige digitale tijdperk iedereen in feite een influencer worden. Denk hierbij aan de vele bloggers, vloggers en sociale media influentials. Vaak zijn online influencers in de ogen van de consument oprechter dan een celebrity. De volgers van de betreffende influencer kunnen zich vaak beter met hen identificeren, omdat deze influencers dichter bij hun staan. Maar wat kan je eigenlijk met influencer marketing? En wanneer zet je het in? Dat lees je hieronder!

 1. Engagement creëren
  Influencers bereiken niet alleen een hele specifieke doelgroep, ze staan ook heel dicht bij deze specifieke doelgroep. Daarnaast gaan ze ook met hen in gesprek. Dat maakt influencer marketing een uitermate geschikt middel om engagement te creëren onder de doelgroep.

 1. Naamsbekendheid genereren
  Influencer marketing is een enorm handig en effectief middel om meer naamsbekendheid te genereren. Daarnaast kan het bereik hiermee onder een specifieke doelgroep vergroot worden. Met name merken en organisaties die recent op de markt zijn hebben hier erg veel baat bij. Dit komt omdat deze merken en organisaties dit netwerk van fans zelf nog niet op hebben gebouwd.

 1. Promoten van social media kanalen
  Het kan zo zijn dat jouwe merk voldoende naamsbekendheid heeft, maar dat de social media kanalen van jouw werk nog wel wat naamsbekendheid en promotie kunnen gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld net een facebook pagina of instagram pagina opgezet, maar deze heeft nog geen significant bereik. Influencer marketing kan in zo’n dergelijk geval helpen om het bereik te vergroten en de interactie te stimuleren.

 1. De zichtbaarheid van een nieuwe product bij de lancering verhogen
  Wanneer een merk of bedrijf een nieuw product op de markt gaat brengen, kan het lastig zijn om het product bij de doelgroep effectief en efficiënt onder de aandacht te brengen. Hierbij kan influencer marketing goed helpen om het product gericht te introduceren onder een specifieke doelgroep.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van wanneer je influencer marketing kan gebruiken en voor wat. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen over influencer marketing, neem dan vooral contact op met Maxlead voor een vrijblijvend gesprek. Hierbij kan een expert op het gebied van outreach je alles vertellen over influencer marketing.

https://www.maxlead.com/diensten/search-engine-optimisation/autoriteit-opbouw/