Kartta
Image default
Business / Business Services

Wat is een kozijn en wat doe je ermee?

Het kan zijn dat je het volgende afvraagt: wat zijn kozijnen? Kozijnen zijn de omranding van een ruit, raam of deur. Kozijnen zijn ingebouwd in de muur van een gebouw en zorgen ervoor dat ramen, ruiten en deuren op hun plaats blijven. Een kozijn zorgt ervoor dat er licht in een woning of bedrijf komt. Daarnaast zorgt het kozijn er ook voor dat er lucht naar binnen kan komen.

 

Welke soorten kozijnen zijn er?

Wanneer je nieuwe kozijnen wilt gaan plaatsen heb je verschillende soorten om uit te kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit aluminium, maar ook uit staal, kunststof en hout.

Er zijn unieke eigenschappen en voordelen voor elk materiaal. Aluminium is onderhoudsarm. Dit betekent dat het weinig onderhoud nodig heeft. Kunststof is onderhoudsarm en heeft daarnaast ook een goede isolerende werking. Kunststof kozijnen bestellen is daarom zeker een logische keuze. De kunststof kozijnen kunnen eenvoudig grote ruiten dragen. Hout is zoals eerder benoemd ook een optie. Een voordeel van hout is dat het te bewerken is. Daarnaast heeft het een lange levensduur. Wil je raamkozijnen kopen, denk hier dan ook zeker over na en neem het mee in je keuze.

 

Eigenschappen

Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen eigenschappen. We benoemen de belangrijkste.

Hout is bewerkbaar en heeft een lange levensduur, terwijl kunststof: onderhoudsarm is en een goede isolatie heeft. Staal is onderhoudsarm en sterk, terwijl aluminium dezelfde eigenschappen heeft. Aluminium kan dus zeker ook sterk genoemd worden en er weinig onderhoud verwacht worden.

 

Isoleren

Wanneer je een nieuw kozijn gaat plaatsen, kan het resultaat daarvan zijn dat de isolatie van de woning verbetert. Alle soorten materialen zijn geschikt voor isolatieglas. Isolatieglas in combinatie met de nieuwe kozijnen zorgen naast een goede isolatie ook voor een besparing aan kosten. Dit komt omdat er minder warmte verloren gaat. Dit betekent weer dat er minder gestoken hoeft te worden. Het zal een investering zijn waarvan je later blij bent dat je het hebt gedaan.

 

http://economy.nl