Kartta
Image default
Business / Business Services

Wat krijg ik als ik overstap van energieleverancier?

 

Wanneer jij verandert van energieleverancier, zijn hier veel voordelen aan verbonden. Sinds 1 juli 2004 is er een vrije energiemarkt in Nederland. Waar je voorheen vastzat aan jouw maatschappij, is er tegenwoordig dan ook een hoop mogelijk. De maatschappijen focussen zich meer en meer op het aantrekken van nieuwe leden, waardoor jij hiervan kunt profiteren. Hieronder nog eens een korte samenvatting over hoe de energiemarkt in Nederland werkt, en natuurlijk de beste acties!

Dezelfde stroom

Je hebt net een meerjarig groene stroom contract afgesloten, omdat je bent begaan met het milieu. Echter ben je er zojuist achter gekomen dat jouw buurman ‘normale’ stroom gebruikt. Een vervelend feit is dat je eigenlijk alleen maar betaald voor het naampje wat eraan wordt gegeven, want je krijgt dezelfde stroom als jouw buurman binnen. Alle stroom komt namelijk binnen op hetzelfde netwerk, of dit nou via een windmolen of via een minder duurzame manier is opgewekt. Bovendien kunnen de maatschappijen zogeheten certificaten overkopen van partijen die ‘te veel’ groene stroom op wekken. Wanneer je alle randfactoren tegen elkaar wegstreept, is slechts een fractie van de stroom die je binnenkrijgt ook echt groen. Nu het toch niet uitmaakt waar jouw stroom vandaag komt, kun je beter kiezen voor de optie die voor jou het meest aantrekkelijk is.

Dus wat kan ik krijgen?

Zoals hierboven al gezegd, vechten de maatschappijen om jou. Hier zitten een hoop aantrekkelijke voordelen aan verbonden. Wat te denken van bijvoorbeeld een gratis tablet?! Energie Acties heeft alle actuele tablet acties voor je op een rij gezet. Hier vind je alle acties van dit moment, waar jij jouw voordeel uit kan halen. Wat te denken van bijvoorbeeld een gratis Samsung Galaxy Tab, bij het afsluiten van een driejarig ‘groene’ stroom contract bij Essent. Dit zijn natuurlijk niet alle beschikbare acties. Kijk via de link hierboven verder voor het actuele aanbod!