Kartta
Image default
Business / Business Services

Wees de Schaakkoning

Ooit van een schaakkoning gehoord? Deze term wordt gebruikt voor hen die vergevorderd zijn in het schaakspel maar zo’n koning wordt je niet zo maar. Een koning worden in het schaakspel vraagt veel tijd en oefening maar als je je er consistent mee bezig wordt – misschien ben jij dan wel binnenkort de nieuwe koning van het schaakspel. Naast dat schaken ontzettend leerzaam is, is het ook een enorm sociaal spel. Schaken kan je met vrienden doen of je kunt je aanmelden bij een schaakclub. Een schaakclub organiseert vaak ook toernooien waar je aan deel kunt nemen en zo ontmoet je ook weer nieuwe mensen. Leerzaam én gezellig!

Schaakkoning: Diverse schaakspellen

Om de koning te worden, is het handig om eerst een schaakspel aan te schaffen bij de Schaakkoning. De webshop Schaakkoning heeft een ruim aanbod aan diverse schaakspellen – er is voor ieder wat wils. Ben je een beginner? Kies dan voor het klassieke schaakspel. Je kan kiezen voor een magnetisch bord of voor de reiseditie zodat je het spel overal mee naartoe kunt nemen waar je maar wilt. Niet meer vervelen tijdens de lange rit naar Frankrijk – nu gezellig met broertje of zusje schaken op de achterbank. Ben je al gevorderd? Ook dan zijn er diverse spellen om het schaakspel spannend en interessant te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spellen als ‘Laser Chess’ en ‘Solitaire Chess’. Hierbij combineer je het schaakspel met een ander bestaand spel. Een schaakspel kopen doe je dus bij de Schaakkoning!

Leuke feitjes over schaken

Het woord ‘schaakmat’ stamt af van het Perzisch gezegde ‘Shah mah’, wat betekent dat de koning is overleden. Dat is in principe waar het spel ook om draait bij het schaken – om je tegenstander uit te schakelen. Een ander interessant feitje is dat meer dan 600 miljoen mensen op de wereld kunnen schaken en jij kan daar één van zijn.

Het langste schaakspel was in 1989 in Belgrado. Nikolic speelde tegen Arsenovic en zij eindigden in een remise nadat er 269 stappen waren gezet. De langste schaak wereld kampioen was Emanuel Lasker. Emanuel Lasker kwam uit Duitsland en hij was kampioen voor meer dan 26 jaar – dat is een behoorlijk record in de wereld van schaken