Kartta
Image default
Business / Business Services

Zakelijk overstappen op zonnepanelen?

Energie, het is altijd een grote kostenpost in je maandelijkse uitgaven en dan is het ook nog eens slecht voor het milieu. Maar overstappen op zonnepanelen, is dat wel verstandig? Het is een grote investering en gaat mijn bedrijf dat wel redden? In dit artikel lees je vijf redenen om te investeren in Zonnepanelen.

Het milieu

Misschien wel de meest voor de hand liggende optie, maar ook een hele belangrijke. Zonnepanelen vangen daglicht op wat wordt omgezet naar gelijkstroom. Zo voorzie je jezelf van je eigen stroom met de kracht van de zon, veel duurzamer gaat het niet worden.

Subsidie zonnepanelen

Dat zonnepanelen veel beter is voor het milieu weet ook de regering en zij proberen om op veel verschillende manier zonnepanelen nemen aantrekkelijk te maken onder andere dus door middel van subsidie en/of belastingaftrek. Want zeg nou zelf; het is toch fijn om geld te krijgen/ minder hoeven te betalen én aan het milieu te denken?

Rendement

De terugverdientijd bedraagt ongeveer tussen de 5 en 7 jaar, daarna is de stroom dus kosteloos. Het is dus misschien een grote investering, maar het is zeker de moeite waard. De opbrengst zonnepanelen is dus veel groter dan de investering.

Pand wordt meer waard

Nog een goede optie om te gaan investeren in zonnepanelen. Zodra jij namelijk zonnepanelen op je dak hebt, wordt je pand/woning meer waard waardoor je dus bij een eventuele verkoop van je pand meer geld kan vragen.

Terug leveren van energie

Het teveel aan energie wat de zonnepanelen opwekken kan worden terug geleverd aan het stroomnetwerk. Daar krijg je dan een vergoeding voor, dus des te meer de zon schijnt des te meer jij hier aan kan verdienen.

Ben je geïnteresseerd geworden en wil je gaan investeren in zonnepanelen? Neem dan zeker een kijkje op de site van Wijsman Duurzaam.

https://www.wijsmanduurzaam.nl