Kartta
Image default
Business / Business Services

Zakelijke telefonie wat is het beste?

De keuzes voor zakelijke telefonie zijn groot. Kiest u voor een traditioneel telefoonsysteem of een van de nieuwe cloud gebaseerde systemen. Het kan een moeilijke keuze zijn als u op zoek bent naar uw eerste systeem of overweegt een bestaand systeem te vervangen. Welk systeem uw voorkeur heeft, hangt echt af van waar u het voor gaat gebruiken.

Zakelijke telefonie ouderwets of toch vernieuwen?

Jarenlang was ook voor zakelijke telefonie de enige oplossing een telefoonsysteem op uw eigen locatie. Een systeem dat al uw telefoonaansluitingen verbond met het telefoonnetwerk, vaak in combinatie met ISDN-telefoonlijnen. Dat betekende een aanzienlijke financiële aankoop met eenmalige vooraf te betalen kosten, en hoge maandelijkse gebruikskosten. Sommigen hadden nog niet het gevoel klaar te zijn voor de nieuwste systemen in de cloud.  

Een cloud-systeem, ook wel een gehost telefoonsysteem genoemd, maakt gebruik van het internet om al uw lijnen met elkaar en het openbare telefoonnetwerk te verbinden. Er is geen echt fysiek telefoonsysteem of hardware op locatie (met uitzondering van de telefoons). Het systeem zelf is eenvoudig in te stellen (vaak met een plug en play optie).  U betaalt maandelijks waardoor er geen aanzienlijke financiële injectie nodig is.

Bruikbaarheid en kenmerken

Bellen in de cloud geeft u de beschikking over heel wat extra functies, zoals doorschakelen, voicemail, belgroepen, en nog veel meer. Alles wat een druk bedrijf nodig heeft om de gesprekken soepel te laten verlopen. Een groot verschil tussen het traditionele systeem en een cloud-gebaseerd systeem zijn de upgrades. Deze worden automatisch en op afstand uitgevoerd. Niemand hoeft uw kantoor te bezoeken, er is immers geen systeem op locatie aanwezig. Het systeem staat in de cloud. U hoeft dus niet eens na te denken over upgrades, nieuwe functies en onderhoud. Ze worden allemaal voor u verzorgd als onderdeel van de service door De Nederlandse Provider.

Ongeëvenaarde gesprekskwaliteit

Een vaak gehoord argument waarom ook voor zakelijke telefonie mensen nog huiverig zijn om de overstap te wagen is vanwege de zorgen over de gesprekskwaliteit. U hoeft zich absoluut geen zorgen te maken: met een cloud-gebaseerd systeem krijgt u dezelfde helderheid als met een gewone vaste lijn. Waarschijnlijk heeft u zonder het te weten al gebeld met een bedrijf dat voor de zakelijke telefonie is aangesloten op een cloud-systeem. Nu steeds meer bedrijven overstappen op cloud-gebaseerde systemen, zou het een verrassing zijn als u nog nooit eerder met een bedrijf had gebeld dat er een gebruikte.

Dus wat is het beste?

Zoals u misschien hebt begrepen, is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Wat het beste systeem voor uw bedrijf is hangt volledig af van uw bedrijf, uw verwachtingen en eisen, en natuurlijk, uw internetverbinding!

Heeft u vragen of wilt u dat wij een offerte ontvangen voor een systeem voor uw bedrijf, neem dan contact met op met de professionals van De Nederlandse Provider en bekijk de website.