Kartta
Image default
Business / Business Services

Zweedse matte verf in plaats van kalkverf

Zweedse matte verf in plaats van kalkverf

 

Als je gaat verbouwen of verhuizen kan het best zijn dat er een muur moet worden geschilderd. Ook kan het zijn dat er van alles in de tuin moet worden vervangen. Stel je wil een hele nieuwe schutting, dan moet die ook geverfd worden. Gelukkig is er een hele goede verf die ontzettend goed voor binnen en buiten helpt. Ik heb het dan natuurlijk over kalkverf.

Deze verf kan dus erg goed binnen en buiten worden gebruikt, dat komt omdat de verf op alle ondergronden goed tot zijn recht komt. Denk voor binnen aan ondergronden als behang, stuc, gipsplaten en multiplex. De verf heeft een mooie matte afwerking.

Kalkverf is echter wel kwetsbaar. Dat komt omdat kalkverf poriën opvult. Gelukkig is er een heel goed alternatief. Matte Zweedse verf heeft hetzelfde effect als kalkverf en is ook nog eens steviger. Dat komt omdat de verf de poriën niet opvult en door de ingrediënten. De ingrediënten zijn rogge en tarwemeel waar later lijnolie wordt bijgedaan. Door gebruik van stijfsel krijgt de verf de mooie matte afwerking.

Er is nog een belangrijk verschil tussen Zweedse matte verf en kalkverf. De Zweedse verf wordt gemaakt uit meel en water en is dus erg milieuvriendelijk en volledig recyclebaar. Bij andere soorten muurverf wordt er vaak iets van latex of acryl gebruikt. Door het gebruik van deze synthetische stoffen, legt de verf een soort filmlaag op de muur die heel makkelijk kan gaan bladderen. Ook verdwijnt de structuur van het materiaal waar het op wordt gedaan. Zweedse verf laat de muur echter ademen waardoor je een veel mooier effect krijgt.

Deze verf wordt ook vaak gebruikt om hout te verven. Je kan het gebruiken voor een bijzettafeltje, maar ook gewoon voor je schutting of houten tuinbankje.

Gebruik dus Zweedse matte muurverf voor al je projecten. Het is goedkoop en duurzaam. Het scheelt veel tijd, geld en moeite als je deze verf gebruikt in plaats van kalkverf, terwijl je gewoon hetzelfde effect krijgt!  

https://www.moosefarg.nl